مقاله کار آفرینی منطقه ای و توسعه منطقه ای
مقاله کار آفرینی منطقه ای و توسعه منطقه ای

« کار آفرینی منطقه ای و توسعه منطقه ای » از سری مقالات معتبر همایش کارافرینی در 16 صفحه مجزا قابل ویرایش در قالب فایل ورد با فرمت doc
چکیده
پس از جنگ دوّم جهانی سازما ن های دولتی به یک ابزار مهّم تبدیل شدند که به کمک آنها تمامی دولت های جهان توسعه اقتصادی را به منظور دستیابی به اهداف خاص اجتماعی دنبال می کردند. در پی برنامه ریزی های صورت گرفته برنامه ریزی منطقه ای برای رسیدن به توسعه و استفاده بهینه از منابع مناطق مختلف جنبه ای دیگر از فکر برنامه ریزی است. امروزه، جوامع با تحولات و تهدیدات گسترده بین المللی روبرو هستند. تحولات و دگرگونی های نظام اجتماعی اقتصادی عصر حاضر، ناشی از پیشرفت های شگرف علمی و تکنولوژیک است که به نوبه خود منجر به دیدگاه ها، ضرورت ها و نیازهای جدیدی شده است. برای پاسخ به این نیازها و همراهی با تحولات و دگرگونی های مزبور، دیگر نمی توان به روش ها و فرآیند های موجود اکتفا کرد. ازاین رو تضمین و تداوم حیات و بقای جوامع، نیازمند تأمین راه ها و روش های جدید به منظور مقابله با مشکلات است. در اقتصاد رقابتی و مبتنی بر بازار دنیای کنونی که با تحولات و تغییرات سریع و شتابان محیط بین المللی و گذر از جامعه صنعتی به جامعه اطلاعاتی و تغییر اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی همراه است، از کارآفرینی به عنوان نیروی محرکه و موتور توسعه اقتصادی یاد می شود که می تواند سبب رشد و توسعه اقتصادی کشورها، افزایش بهره وری، ایجاد اشتغال و رفاه اجتماعی شود.(کوک، 197) کشور ما نیز با پیوستن به سازمان تجارت جهانی در دنیایی پر بار و رو به تزاید از تغییرات بنیادین محیطی، ضرورت توجه به توانمند سازی و افزایش کارآفرینی در سازمان ها در فضای واقعی رقابت را بیشتر از هر زمان دیگر احساس می کند.
به گزارش مرکز آمار ایران، توزیع نسبی جمعیت شاغل و بیکار( جویای کار) 10 ساله و بیشتر بر حسب وضع سواد و تحصیلات بین سالهای 79 تا آبان 83 به صورت جدول زیر بوده است. (مرکز آمار ایران،1384 )
این آمار نشانگر افزایش بیکاری در بین افراد با تحصیلات عالی می باشد که روندی رو به رشد را نشان می دهد.
از سوی دیگر در جامعه فعلی، اقتصاد ایران سالانه نیازمند ایجاد 750 هزار فرصت شغلی جدید است. (علوی، 1382،ص 30) همچنین در دهه جاری جمعیت فعال کشور از مرز 60 میلیون نفر تجاوز می کند و جامعه ما به ایجاد حدود 10 میلیون واحد شغلی نیازمند است.(علوی، 1382، ص27) که این موضوع ضرورت توجه به کارآفرینی به عنوان عامل موثر ایجاد اشتغال را توجیه مضاعف می کند.
واژگان کلیدی: کارآفرینی، دولت کارآفرین، توسعه، منطقه، توسعه ی منطقه ای، برنامه های توسعه
فهرست مطالب :
مقدمه
کارآفرینی و توسعه ی منطقه ای در ایران
تعریف کار آفرینی:
دلایل نیاز به درس کارآفرینی در دانشگاه های کشور
نظریه های توسعه ی منطقه ای
رشد بخش های اقتصادی
نظریه بازرگانی بین المللی
نظریه ی بخش
نظریه ی صادرات یا نظریه کالای اساسی
نظریه ی پایه ی اقتصادی
نظریه قطب رشد
مدل مرکز پیرامون
راهبرد نیازهای پایه
منطقه و مفاهیم مرتبط با آن
تعریف منطقه
منطقه و انواع آن
عوامل اساسی در شناخت منطقه
مفهوم برنامه ریزی منطقه ای
مطالعات فضائی در برنامه ریزی منطقه ای
آمایش سرزمین
سابقه ی برنامه های توسعه قبل از انقلاب اسلامی
سابقه ی برنامه های توسعه بعد از انقلاب اسلامی
آشنایی با نحوه ی تهیه و تنظیم برنامه ها ی توسعه ی استانی
تهیه ی برنامه های پنج ساله
فرایند تهیه و تدوین سند ملی توسعه استان
تهیه و تنظیم برنامه ی عملیاتی توسعه ی استان
تهیه ی سند ملی آمایش
نتیجه گیری
منابع فارسی:
منابع انگلیسی:
2.Informational Community
3.Global Economy
[3] .Productivity
[4] .Empowering
- ۹۵/۰۹/۱۷